2

Blog Yazarak Nasıl Para Kazanabilirim ?


  • Bloglar nasıl para kazanır ?

    Bir ziyaretçimin sormuş olduğu ‘blog yazarak nasıl kazanç sağlayabilirim ?’ sorusundan yola çıkarak sizinde faydalanabileceğinizi düşündüğüm bir yazı hazırlamak istedim.Blogunuzdan kazanç sağlayabileceğiniz birçok yol var öncelikle size onlardan bahsedeyim.






    -Google Adsense vb reklam programları ile kazanç sağlama



    Bu tür programlar tıklama başına veya gösterim başına  ödeme aldığınız yöntemlerdir. Özgün yazılar içeren, ziyaretçi sayısı yüksek olan bloglar için kazanç getirisi fazladır. Bununla birlikte yeni blog açmış kişilerin kazanç sağlamak için başvurduğu ve blogunun her tarafına bu tür reklamları koyduğu ziyaretçi sayısının az olduğu bloglar içinde getirisi olmayacak bir yoldur.

    Tavsiye : Henüz yolun başındayken bu tür reklamlardan uzak durun ve özgün yazılar hazırlamaya bakın.

    -Banner reklamlar aracılığıyla gelir elde etmek


    Yine ziyaretçi kitlesi fazla olan siteler blogunun belli bölgelerinde reklam alanları oluşturarak, bu kısımlara banner reklam alabilirler. Aylık alacağınız banner reklamlar  iyi bir kazanç sağlayabilirsiniz.

    Örneğin; açmış olduğunuz blogun aylık trafiği epey yükseldi. 125*125 dört tane banner alan oluşturduğunuzu varsayalım.Bu bölümlere blogunuzun içeriğiyle aynı olan veya blogunuzda kendi sitesiniz reklamını yapmak isteyen kişiler size ulaşarak bu alanları isteyebilirler. Bir bölümü aylık  25 tlye verdiğinizi varsayalım 4*25=100tl(siz hiçbir şey yapmadan sabit bir geliriniz oldu)

    Tavsiye: Blogunuza bir süre özgün içerikler ekleyin.İlk etapta gereksiz banner alanları oluşturmayın. İçeriğinize odaklanın.

    -Tanıtım yazıları yazarak para kazanmak

    Bir çok firma, kişi, marka  seo uyumlu tanıtım yazıları yazdırarak arama motorlarında belirli anahtar kelimelerde üst sıralarda çıkmak isterler. Bu vesileyle size ulaşabilir ve tanıtımlarını yapmalarını isteyebilir. Son zamanlarda sık karşılaştığım kazan yöntemlerinden..

    Tavsiye: Blogunuzda düzenli paylaşımlar yapıp özgün içerikler üretmeye devam ettiğiniz de bir süre sonra içeriğinize uyumlu anahtar kelimelerde üst sıralarda çıkmaya başlayacaksınız. Bu durum tanıtım yazısı almanızı arttır.Özgün içerikler üretin


    -Satış ortaklığı ile kazanç sağlamak

    Satış ortaklığında  sitenizin içeriği ile ilgili ürünlerin tanıtımını yaparak satış veya yönlendirme(yönlendirdiğiniz siteye üye olma durumunda) başına önceden belirlenmiş komisyonları alarak kazanç sağlayabilirsiniz.En çok üzerinde durduğum bu konuda satış ortaklığı ile ilgili yazmış olduğum yazıları incelerseniz detaylı bilgilere ulaşırsınız.Yazılar için tıklayın


    Sponsor firmalar 


    Kaliteli içerikler üretip sadık bir okur kitlesine ulaşmışsanız bazı firmalar size sponsor olabilirler. Belli bir ücret veya ürün karşılığında site veya ürünlerinin tanıtımını  yapmalarını isteyebilir.

    Tavsiye: Bu kazanç modelini ziyaretçi trafiğinizi arttırmada kullanabilir ve firmanın vermiş olduğu ürünleri çekilişlerle okuyucularınıza dağıtabilirsiniz.


    Kazanç elde edebileceğiniz bazı yöntemlerden bahsettikten sonra blog yazarak para kazanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı noktalara da değinmek istiyorum.

    Blog yazarak kazanmak isteyenlerin uyması gereken altın kurallar



    1-)Yeni bir blog açtıysanız ilk başlarda odağınız para kazanmaktan ziyade özgün içerik üretmek olsun.

    2-) Blog yazma serüvenine başlarken; araştırmalar yapıp yazmaktan zevk alacağınız ve uzun vadede yazmaktan vazgeçmeyeceğiniz  bir konu seçmek başarınızda doğrudan etkili olacaktır.


    3-)Sizinle benzer içerik üreten siteler varsa eğer ziyaretçilerinize onların vermiş oldukları bilgilerin dışında özgün aydınlatıcı bilgiler vermeye çalışın. Bu durum aradığını bulan ziyaretçinin hoşuna gidecek ve beklide sadık takipçileriniz arasına girecektir.

    4-)Bunu sakın unutmayın ki sizi tatmin edecek paralar kazanmaya hemen başlayamazsınız. Bu bir süreçtir ve uzun vadeli disiplinli bir çalışma gerektirir.

    5-) Ziyaretçilerinize bilgilendirici bilgiler vermeye çalışın.Yazmış olduğunuz yazılar yarım yarım olmasın ve bahsetmiş olduğunuz konu hakkında ayrıntılı anlatımlar yapın.


    Ayrıca kaliteli blog yazıları oluşturmanıza yardımcı olacak ' Etkili Blog Yazmak İsteyenlere Altın Kurallar '  başlıklı yazımı  okuyabilirsiniz.

    Başarı sizinle olsun..

    E-Mail Aboneliği:
    *E-Mail adresinize gönderilecek maildeki onay linkine tıklamayı unutmayın*

    2 yorum :

    1. yazılarınız güzel, samimi ve güvenilir buldum. blog yazarlığı konusunda güzel bilgiler vermişsiniz blog nasıl kurulur, nasıl kurabiliriz bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim.Seda

      YanıtlaSil
    2. PEKİ ADMİN ARKADAŞIM BU BLOGDA REKLAMA RASTLAYAMADIM 403 BİNE AŞKIN KİŞİ GELMİŞ BLOĞUNUZA AÇTIĞINIZDAN BERİ İLK BAŞTAN BERİ NİÇİN GOOOGLE ADSENSE REKLAMI EKLEMEDİNİZ BU BLOGA MERAK ETTİĞİM İÇİN SORDUM REKLAM GÖREMEDİM DE.

      YanıtlaSil

    Yazı ile ilgili görüşlerinizi buradan.Farklı bir konuda bir sorunuz varsa iletişim bölümünden iletebilirsiniz.