0

E-Ticaret Sitesi Açmanın Avantajları

  • Modern yüzyıl, ticaret aşamasının farklı mecralara kaymasını sağlamış ve bu adımla da e-ticaret unsuru ortaya çıkmıştır. Günümüzde hem Türkiye hem de yurtdışında e-ticaret sektörünün çok sık kullanılması bunu kanıtlamış ve her geçen gün de bu etki artmaya başlamıştır. Akıllı telefonların üretilmesiyle de birlikte internet sistemleri her yerde bizimle beraber olmaya başlamıştır. Bu sebeple mobil e-ticaret ağı da genişlemiş ve ticaret sektörü geniş bir yelpazeye yayılmıştır. İşte tüm bu nedenler, iş sahipleri için elektronik mecraya atılmak için bir neden olarak görülmektedir.

    E-ticaret sitesi açmanın avantajları, birçok bakımdan incelenmesi gereken önemli bir husustur. İncelememiz ve üstünde durmamız gereken ilk durum, ticaretin internet üzerinden daha kolay olduğu gerçeğidir. Söz gelimi herhangi bir mekânda işletme sahibi olmamız durumunda, firmamızda alışveriş yapmak için gelecek müşterilerin sayısı o güzergâhtan geçen bireyler sayısıncadır. Ancak internet ortamı, sadece Türkiye’de on milyonlarca kişinin kullanmış olduğu bir mecradır. Dolayısı ile sitenizden alışveriş yapılma olasılığı, reel ticarettekinden daha da fazladır. Bittabi bunun için sitenizin gerekli şartları yerine getirip, kullanıcıya güven vermesi de elzemdir.

    E-ticaret sitesinin ikinci bir faydası da, hizmet ya da mal satın almak isteyen kullanıcılara sağladığı zaman kazanımıdır. Bu şekilde kullanıcılar oldukça fazla zamana sahip olarak, istedikleri ürünü rahat bir ortamda tercih etme şansını bulabilmektedirler. Ayrıca ürün satın alınırken e-ticaret sistemlerinin sağladığı ödeme yöntemleri de kullanıcıyı cezp etmektedir. Söz gelimi kredi kartına yapılan taksitler, havale ya da EFT ile ödeme kabul etme gibi durumlar önemli unsurlardır. Günümüzde herhangi bir kitapçıda belki de 10 TL’lik bir kitap için taksit yapılamazken, e-ticaret sistemleri ile bu mümkün olabilmektedir. Dolayısı ile küçük kazançlar olsa da, bunlar sisteme fayda sağlamaktadır.


    Son olarak e-ticaret sitesi açmanın, kurumsal imajınıza sağladığı yararlardan bahsetmek gerekir. Yeni Türk Ticaret Kanunu’na göre her firmanın web sitesi olma zorunluluğu bunu kanıtlar niteliktedir. Böylece portföyünüze kaliteli bir referans eklemiş olur ve gelecekteki yatırımlarınıza sağlam bir ayak ile basabilirsiniz.

    Bir sonraki yazımda görüşmek üzere..


    E-Mail Aboneliği:
    *E-Mail adresinize gönderilecek maildeki onay linkine tıklamayı unutmayın*

    0 Yorum “ E-Ticaret Sitesi Açmanın Avantajları ”

    Yorum Gönder

    Yazı ile ilgili görüşlerinizi buradan.Farklı bir konuda bir sorunuz varsa iletişim bölümünden iletebilirsiniz.