19

Blog Yazarak Para Kazanmak Mümkün mü ?


  • Son zamanlarda çok popüler olan blog yazarak para kazanma konusunu eminim  hepiniz duymuşsunuzdur. Ben de sizi bilgilendirmek ve fikir sahibi olmanızı sağlamak adına bu konuyla ilgili bir yazı hazırlamaya çalıştım.


    blog yazarak para kazanmak

    Blog yazarlığı, günlük yazmanın dijital ortama aktarılmış halidir. Günümüzde bloglar daha çok para kazanmak için yazılıyor olsa da keyif için yazan insanlarda vardır. İster hobi olsun ister para kazanmak için olsun   pek çok ücretli veya ücretsiz blog servisi vardır.Bu servislere  birkaç hamlede  kayıt olabilirsiniz. Bunlar herkesin kullanabileceği şekilde tasarlanmış kolay ve son derece kullanışlı servislerdir. Blog yazarak para kazanabilir ve bu kazancınızı belirli bir zaman sonra düzenli bir ek gelire çevirebilirsiniz. Ama öncelikle dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Çünkü sayısı günden güne artan bloglar arasında pek azı ayakta kalabiliyor ve ziyaretçi çekebiliyor. Eğer bu blog yazma alemin de kalıcı olmak istiyorsanız; nasıl bir blog açacağınızı, ne tür konulardan bahsedeceğinizi ve blogunuza nasıl ziyaretçi çekeceğinizi bilmeniz gerekmektedir.

    Blog yazarlığı veya blog yazarak kazanç sağlama işi ciddi bir emek ve sabır gerektirir. Başlangıç için beklentiniz yüksek olmamalıdır. Yazılarınızın devamlılığı kadar kalitesi de önemlidir. Ve en önemli detay; bu işi severek yapmanızdır. Eğer bu işten keyif almıyorsanız devam etmeniz biraz zor olabilir. Ayrıca bloğunuzu kurar kurmaz herkesin yazdıklarınızı okuyacağını, çok beğeneceğini, hemen para kazanmaya başlayacağınız sanmayın. Bir blog kurmak ne kadar basit ise, insanların ilgisini çekmek, ziyaretçi akışı sağlamak ciddi emek ve çaba gerektiren bir iştir. Bu işte sabırlı ve azimli çalışma neticesinde  internetten para kazanmanız mümkündür. 


    Blog yazarak nasıl para kazanabilirim ?


    Emin olun ki blog yazarak para kazanan düzenli bir gelire sahip olan pek çok insan var.O insanlardan neyiniz eksik ki..Sizde yapabilirsiniz.
    Bunun için Google Adsense reklamlarını ya da online satış ortaklığını kullanabilirsiniz. Google veya reklam firmaları ile anlaşmalar yapabilirsiniz. Ayrıca kişisel bloğunuz belli bir ziyaretçi kitlesine ulaştıktan sonra size reklam veren şirketler dahi olacaktır.Ama unutmayın reklam almanız için en önemli konu; güncel konularınızın ve okuyucularınızın fazla olması gerekmektedir.
    blog yazarak para kazanmak mümkün mü

     Blog yazararak para kazanmak elbette sizin de yapabileceğiniz bir şey.Ama bunun için aradan belli bir zaman geçmeli.Bunu kısa sürede olacağını düşünmeyin.En azından 1-2 aylık süre zarfında sürekli içerikler yayınlamalısınız. Göreceksiniz ki belli bir zaman sonra içerik eklemeseniz dahi önceki yazılarınız okunacak ve gelir elde etmeye devam edeceksiniz.Bu zamandan sonra düzenli bir kazancınız olacaktır.Yalnız reklamlarla para kazanmak istediğiniz de; reklam almak amacıyla başvurduğunuz firmalar öncelikle bloğunuzun ziyaretçi sayısına dikkat edeceklerdir.  Bu yüzden ilk aylar geçtikten sonrada en azından haftada 2 tane yeni içerik eklemeye özen göstermelisiniz.   


      Sizlere son olarak kısaca blog açma servislerinden bahsetmek istiyorum. Günümüzde bir çok blog servislerine katılmak ücretsiz olup herkesin kolaylıkla kullanacağı şekilde dizayn edilmiştir.Zaten bunları blogger, blogcu ve wordpress gibi sitelere girdiğinizde kendinizde göreceksiniz.İlk etapta kendiniz deneme amaçlı bir blog açabilir ve blog yazarı olabilir misiniz? Test etmenizi öneririm. Eğer devam ederseniz çok güzel kazançlar elde edebilir ve düzenli bir gelire sahip olabilirsiniz. Çok güzel paralar kazanılmasaydı neden bu kadar fazla blog yazarı olurdu. Bunu da düşünmeyi ihmal etmeyin..

    Bu yazım da sizlere etkili blog yazarı olmak için izlemeniz gereken yollardan bahsettim.

    Blog yazarak para kazanmanın  google da çok aranır olmasından yola çıkarak faydalı olacağını düşündüğüm dikkat edilmesi gereken konulara ele alarak bir yazı hazırladım.>>>Blog yazarak para kazanmak isteyenler dikkat 


    E-Mail Aboneliği:
    *E-Mail adresinize gönderilecek maildeki onay linkine tıklamayı unutmayın*

    19 yorum :

    1. Artık çok zorlaştı o şekilde kazanmak, çok uğraş gerektiriyor.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Evet,yazıda da belirttiğim gibi ciddi emek gerektiren ve üzerine çok çalışılması gereken bir konu blog yazarak para kazanmak..

        Sil
    2. hocam öncelikle makaleniz gayet güzel olmuş, açıkcası yazı yazarak - blog yazarak para kazanmak kulağa hoş gelsede, çok zahmetli ve girgift bir uğraş, bunun yerine bir blog kurmak ve blogda yazacak misafir yazarlar ile blog üzerinden para kazanmak daha mantıklı değil mi?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Teşekkürler..Başarıyı hedefleyenler için sabırlı ve düzenli bir çalışma içerisinde olmak şart! Tabi aynı hedef doğrultusunda bir ekiple çalışmak hem üzerine düşen yükü azaltır, hem ortaya daha güzel yazılar çıkabilir. Yalnız şöylede bir şey var ki çok önemli 'blog açıp hemen kazanç elde etmeyi beklemek, çok yanlış olur'. Para kazanmaktan önce faydalı bilgiler vereceksin ki ilgi odağı olmaya başlasın blogun.Zaten ondan sonra düzenli bir kazanç sağlamaya başlarsın.

        Sil
      2. merhabalar güzel bilgiler veriyorsunuz teşekkürler bir şey sormak istiyorum bu konuda para blog yazarlığı ile para kazanmak için kurduğun bloğu satın almak gerekiyormu çünkü blog kurarken ücretsiz de alabiliyorsun yıllık belli miktarlarda para ile de alınabiliyor

        Sil
      3. Merhaba;

        Herhangi bir ücret ödemeden blogger,wordpress,tumblr gibi araçlar yardımı ile bir blog oluşturabilirsiniz.Domain ve hosting paketi alarak bir blog oluşturma zorunluluğu gibi bir durum söz konusu değildir.Anlayacağınız herhangi bir ücret ödemeden de blog oluşturabilirsiniz.

        Hatırlatma : Bir blog açmak ve bu blogtan kazanç elde etmek istiyorsanız ilk hedefiniz para kazanmak olmasın.Ziyaretçilerinize doyurucu bilgiler vermeye çalışın ve özgün içerikler üretin.

        Sil
    3. Hele şükür ki birileri blog açarak para kazanmanın zorluğundan bahsetmiş. Ben de blog açtım. İki aydır düzenli olarak içerik giriyorum. Makalelerim hem uzun hem de özgün; ama ona rağmen elde var sıfır. 60 küsür icerigim var, bazıları ilk sayfada çiksada çoğu gerilerde kaliyor. Hit neredeyse sıfır. Hangi konuda yazsaniz, sizden daha iyi siteler sizden önce cikiyor. Sırf icerik de yetmiyor. Örneğin blogunuzda bir hata olusuyor ama siz isin uzmani olmadiginiz icin düzeltemiyordunuz. Benim 10'un üzerinde icerigime ulasilamiyor. Hata veriyor. Ama ben sebebini bilmiyorum. Html bilgisi uzmanlik gerektiriyor. O da olmayinca cok zor. En iyisi birakayim diyorsunuz, iki aylik emek var, birakamiyorsunuz. Blog acacaklara önerim: ele avuca sigacak bir sonuc icin yillari bekleyebilirsiniz. Yine de hayirlisi. Kazanmasam dahi blog acacagim diyorsaniz acabilirsiniz.

      YanıtlaSil
    4. İnternetten para kazanmanın sizinde bildiğiniz üzere birçok yolu ve yöntemi var, bende bu konu hakkında blogumda şöle bir yazıya yer verdim göz atmak isterseniz lütfen aşağıdaki bağlantıyı açın.
      http://safakozt.blogspot.com/2013/12/internetten-nasl-para-kazanlr.html

      YanıtlaSil
    5. Basarili hocam oldukca iyi

      YanıtlaSil
    6. çok güzel bir yazı. sizleri de siteme beklerim teşekkür ederim. http://bilimcelll.blogspot.com/

      YanıtlaSil
    7. Site gayet başarılı web tasarım

      YanıtlaSil
    8. özgün içereik ile bumerang dan para kazanmak daha avantajlı adsense sistemine göre
      www.yalnizadamlarsokagi.blogspot.com

      YanıtlaSil
    9. http://tarihvekomplo.blogspot.com adsenseye başvuracağım blogu mu yorumlarmısınız şimdiden teşekkür ler

      YanıtlaSil
    10. Destek olmanizi rica ediyorum. Iyi calismalar

      YanıtlaSil
    11. Evet gerçekten blog yazarak para kazanmanın zorluğundan pek bahseden yok. Ama blog yazarak para kazanılabileceğini herkes yazıyor maşallah. teşekkürler elinize emeğinize sağlık...

      YanıtlaSil
    12. Başarılı bir yazı olmuş bence .Bende blog camiasında yeniyim fakat internetten para kazanma olayının eskilerindenim Tavsiyelerimi ve taktikleri paylastığım bloğum

      www.tunahankarakok.blogspot.com

      YanıtlaSil
    13. Merhaba. Google bloggerı kullanarak açtığım blogdan para kazanabilir miyim?

      YanıtlaSil

    Yazı ile ilgili görüşlerinizi buradan.Farklı bir konuda bir sorunuz varsa iletişim bölümünden iletebilirsiniz.