2

Yeni Başlayanlar İçin Affiliate Marketing İpuçları


  • Ülkemizde, günden güne önemini arttıran affiliate marketing sistemi, bir çok internet girişimcisinin tercih ettiği sektörler arasına girmeye başladı. Bu yazımda sizlere, yazılarını beğenerek okuduğum Ahmet Kırtok’un affiliate marketing sektörüne yeni başlayanlara vermiş olduğu tavsiyeleri paylaşacağım.




    Affiliate Pazarlamaya yeni başlayanlara Tavsiyeler


    1- Başlamadan Önce Kendinizi Hazır Hissedin

    Burda tam olarak doğru mindset’ten bahsediyorum. Türkçesi “zihniyet, kafa yapısı”. Tam olarak oturmasa da buna benzer bir kavram. Gerçekten zihnen hazır olmanız gerekiyor.
    Affiliate marketingde başarının en önemli sırrı disiplin. Eğer başarısızlıklarınıza sürekli bahaneler üretiyorsanız bu düşünce yapınızı değiştirmeniz gerekiyor. Çünkü satılan birçok dijital üründe iddia edildiğinin aksine, affiliate marketing çabuk zengin olacağınız, kolay para kazanacağınız bir iş değil.
    Sürekli yeni kampanyalar test etmeye, çok uzun saatler çalışmaya, birçok kampanyanızın başarısız olmasına hazır olmanız ve bundan yılmadan devam etmeniz gerekli.

    2-Araştırarak Başlayın

    Zihnen ve vakit olarak kendinizi hazır hissettikten sonra ilk adım araştırma. Her gün yeni kuralları ortaya çıkan, bazen bir hafta önceki bilginin eski olduğu, sanırım internette en dinamik sektörlerden birisi affiliate marketing.
    Araştırma yaparken dikkat etmeniz gereken nokta, kendinizi information overload (aşırı bilgi yüklemesi) dediğimiz, çağımızın hastalığına kaptırmamanız.
    Bu nedenle, genel hatları ile affiliate marketingi araştırdıktan sonra spesifik bir alan seçerek bu alan üzerine yoğunlaşarak başlayın (örn: makale ile pazarlama, ürün inceleme siteleri, vs).
    Tekrar vurguluyorum, genel araştırmanızı yaptıktan sonra, tek bir alan seçin ve ilk karlı kampanyanızı oluşturana dek o konuda herşeyi araştırın ve öğrenin.

    3-Devamlı Öğrenmeye Hazır Olun

    Affiliate marketing, daha önce de söylediğim gibi sürekli kendini yenileyen bir sektör. Yeni trendlerden haberiniz olmadan affiliate marketingde çok başarılı olmanız zor.
    Affiliatelerin yaptığı iki hata vardır genelde. Karlı oldukları bir alanı bulup, yeniliklere gerektiği önemi vermemek en önemli iki hatadan birincisidir.

    4-Test Etmeye Hemen Başlayın 

    Affiliatelerin yaptığı ikinci büyük hata da araştırmaktan ve yenilikleri takip etmekten uygulamaya vakit ayıramamalarıdır.
    Bu iki hataya da düşmemeniz gerekiyor. Amacınız hem yeni trendleri ve kuralları takip edip hem de çok hızlı bir şekilde uygulamak olmalı.
    Affiliate marketingde başarıya giden yolda en önemli adım ne diye sorarsanız, test etmek derim.

    En mükemmeli arama hatasına düşmeyin. Yeni bir kampanya için haftalarca banner ve ad copy çalışması yapabilirsiniz, ancak trend çoktan kaçmış olacaktır. Yapmanız gereken çok hızlı hareket edip, her yeniliği takip etmelisiniz.

    5-Verimlilik İçin Plan & Organizasyon Çok Önemli

    Eğer verimli değilseniz isterseniz hiç durmadan 48 saat çalışın, bir sonuç elde edemezsiniz. Bazen çok verimli çalışacağınız 4 saat, bütün bir hafta verimsiz çalışmaktan daha önemli olabilir.
    Affiliate’e yeni başlayanların, özellikle karlı birkaç kampanya yakaladıktan sonra yaptıkları en büyük hata, düzensiz, organizasyonsuz ve verimsiz bir çalışma temposuna girmeleri.
    Kullandığınız araçlar, çalışma ortamınız, iş saatleriniz, ya da bilgisayarınız. Veriminizi arttıracak her noktayı düşünün ve gerekli düzenlemeleri yapın.

    6-Affiliate Marketingi Bir İş Gibi Ele Alın & Hedefler Belirleyin

    Affiliate marketingi uzun vadeli bir iş gibi ele almazsanız, hiçbir zaman uzun vadeli bir iş olmayacaktır.
    Bir proje yönetimi aracı kullanın, her kampanya için kısa vadeli hedefler belirleyin, masraflarınızı azaltmak için planlar yapın, işiniz için uzun vadeli hedefler ve projelere de vakit ayırın.
    Kısacası gerçek bir şirket nasıl işliyor ve yönetiliyorsa, affiliate işinizi de bu şekilde yönetin.


    7-Affiliate Marketing Sektöründe Her Duyduğunuza İnanmayın

    Yeni promosyon metodları, kampanyalar, araçlar, vs vs… Affiliate marketing’de her gün birçok yeni bilgi gelecek kulağınıza.
    Her duyduğunuza inanmayın ve her yeniliği test etmek için de elinizdeki karlı kampanyaları boşlamayın.
    Affiliate marketingde birçok affiliate odak sorunu yaşar. Ellerinde daha fazla optimize edildiği takdirde çok daha büyüyecek onlarca kampanya varken test/optimizasyon dengesinde hata yaparlar ve çok fazla yeni kampanya ve trend test etmeye vakit harcarlar.
    Bu hataya düşmeyin. Yeniliğin sonu olmayan bir sektör affiliate marketing. Birisi çok iyi dedi diye o yenilik çok iyi olmak zorunda değildir. Bu nedenle dışardan duyduğunuz herşeye de inanmayın.

    8-İşinize Yatırım Yapın

    Doğru adımları attıktan sonra affiliate marketing’e girerseniz, karlı bir iş modeli oluşturmanız çok da zor değil.
    Ancak doğası gereği çok dinamik olan affiliate iş modelinde, para gelirken işinize yatırım yapmanız en önemli tavsiyem olacaktır.
    İmkanınız varken organik ve uzun vadeli sitelere, SEO’ya ve pasif gelir modellerine yatırım yapın.
    Çalışmalarınıza yapacağınız her yatırım uzun vadeli çok daha büyük geri dönüş sağlayacaktır.
    Doğru araçlara ve kendinize yapacağınız yatırım, affiliate işinizi bir sonraki basamağa götürebilecek en önemli noktalardan biridir.
    Affiliate Marketing, araştırıp, planlayıp ve doğru adımlarla hareket ettiğiniz takdirde, internet pazarlamada çok karlı ve bir o kadar da zevkli ve heyecanlı bir iş modelidir.

    Ahmet Kırtok’un  blogunda(orijinali) bahsetmiş olduğu bu tavsiyeler özellikle bu sektörün içerisinde yer almak isteyenlere yol gösterir nitelikte.Bu tavsiyelere uyulursa başarıyı yakalamak çok kolay.. 

    Umarım faydalı olur.İyi çalışmalar, bol kazançlar..



    E-Mail Aboneliği:
    *E-Mail adresinize gönderilecek maildeki onay linkine tıklamayı unutmayın*

    2 yorum :

    1. internetten para kazanmak isteyenler için açıklayıcı ve güzel bir paylaşımda bulunmuşsunuz. Elinize emeğinize sağlık.

      YanıtlaSil
    2. Size onemli birseyden bahsetmek istiyorum.
      Milli duygularla hareket eden bir firmamiz var.
      Turk lirasini yabanci ellere gondermektense dolasimini ulus topraklarinda saglayabiliriz. Unutmayin yabanci firmalarin tek amaci bizi somurmek ve fakirlestirmek. Cogu network firmasi bu vizyonla hareket ediyor. Ama bizim urunlerimiz neden dunyaya adini duyurmasin?
      Neden paramiz baska ulkelere doviz girsin?
      Ulkemizi guclendirmek ve somuruye engel olmak bizim secimlerimizin elinde.
      Aym net ( aktif yasam merkezi)
      Saglik konusunda alternatif tip hizmeti veriyor. Bircok bagisiklik sistemi sorunlarinda, prostat, migren, kilo kontrolu, seker hastaligiyla mucadele, kanserle mucadele ve bircok saglik problemiyle savasmada arastirmalar yuruten ve bizden olan bir sirket. Bizim uretebildigimiz urunleri kullanip, onerip Turk firmasinin buyumesini ve diger sirketlerin karsisinda ayakta kalmasini saglamak varken biz neden diger ulkelerin cikarlarina hizmet etmek icin hem paramizi hemde zamanimizi harciyoruz?? yuz yil sonrasini dusunerek bizi icten yikmaya calisanlara verdigimiz odunler yetmedi mi? Bir Turk birseyi basardiginda mutlu olmuyor muyuz gurur duymuyor muyuz? O basarilarin altina imza atmak bizim elimizde arkadaslar. Turkun urettigini satin alip, onerip kardeslerimize destek olmak bizim vicdani gorevimiz.
      merve.korkmaz.aymnet@outlook.com merak eden kardeslerime memnuniyetle yardimci olmak isterim.
      http://aymnet.com/yeni-uyelik/TRN54310545/

      YanıtlaSil

    Yazı ile ilgili görüşlerinizi buradan.Farklı bir konuda bir sorunuz varsa iletişim bölümünden iletebilirsiniz.