5

Satış Ortaklığı Yapmak İçin Bir Website/bloga Sahip Olmak Gerekli mi ?

  • Hayır.Satış ortaklığı ile kazanç sağlamayı düşünüyorsanız  bunu website kurmadan da yapmanız mümkün.Yalnız uzun vadeli bir başarı ve kazanç hedefiniz varsa bir blog/site sahibi olmanız şart.Bu yazımda sizlere internetten bir siteye sahip olmadan nasıl satış ortaklığı ile kazanç sağlayabileceğinizden bahsedeceğim.


    Bir blog/websiteye sahip olmadan  satış ortaklığı nasıl yapılır?

    Şimdi satış ortaklığının mantığını bildiğinizden yola çıkarak maddeler halinde konuyu ele alalım.Satış ortaklığını ne olduğunu bilmiyorsanız bu yazımı okuyarak bilgi alabilirsiniz..




    Facebook ile satış ortaklığı yaparak para kazanmak

    Daha önceden satış ortaklığını yapacağınız ürünü seçtiğinizi varsayalım. Bu ürünü facebookta paylaşım yaparak duyurabilirsiniz. Bir facebook sayfası oluşturabilir ve ürün hakkında bilgiler paylaşarak beğeninizi arttırıp daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. Hedef kitlenizin yoğun olduğu gruplarda paylaşım yaparak, satış gerçekleştiğinde kazanç sağlayabilirsiniz.

    Twitter ile satış ortaklığı yaparak kazanç sağlamak


    Facebook gibi paylaşımlar yaparak hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. Zamanla hedef kitleniz tarafından takip edilmeye başlanacaksınız. Anlaşılır ve bilgilendirici paylaşımlar yaptığınızda göreceksiniz ki satışlarda gelmeye başlayacaktır.

    Dikkat: Kısaca anlatmış olduğum sosyal paylaşım sitelerinden  para kazanmak istiyorsanız, öncelikle bu ortamların kullanımını(hangi zamanlarda paylaşım yaparak daha fazla kişiye ulaşabileceğinizi,etkin kullanarak nasıl odaklı takipçi kazanabileceğinizi vs gibi ) bilmelisiniz. Yoksa sürekli yapılan paylaşımların ve bilinçsiz kullanılan bu ortamların size hiçbir getirisi olmaz.

    Forum sitelerinde paylaşım yaparak kazanç sağlamak

    Forum sitelerinde satış ortaklığını yaptığınız ürünle alakalı olan bölümlerde konu açarak kısa tanıtıcı yazılar yazabilirsiniz. Tanıtımını yaptığınız ürünün odak müşterileri yazınızı okuyup alımı gerçekleştirdiğin de  komisyonunuzu alırsınız.


    Makale sitelerinde tanıtıcı yazılar yazarak kazanç sağlamak


    Seçmiş olduğunuz ürün hakkında yazmış olduğunuz yazılarınızı makale sitelerinde yayımlayarak satış ortaklığı yaptığınız ürüne potansiyel müşterilerinizin gitmesini sağlayabilirsiniz. Kişi google da arama yaparak makale sitesinde yazmış olduğunuz yazıya gelir. Bu ziyaret sonucunda  satış gerçekleşirse sizde kazancınızı alırsınız.

    Dikkat
    Şimdi bu anlattığım yöntemleri şu şekilde uygulasaydınız nasıl olurdu sizce ?

    Seçmiş olduğunuz ürün hakkında bir blog açıyorsunuz ve bilgilendirici, ziyaretçilerinizi doyurucu paylaşımlarda bulunuyorsunuz. Ürün hakkında hedef kitlenizin zamanla dikkatini çekerek sitenize odaklı ziyaretçilerin gelmesini sağlıyorsunuz. Facebok,twitter,forum siteleri,makale sitelerinde paylaşım yaparak sitenizin ziyaretçi sayısını arttırıyorsunuz. Ziyaretçi sayısının artması sizin daha fazla kazanmanızı sağlayacaktır. Ayrıca siz bir sefer paylaştığınız bir yazı silmediğiniz müddetçe blogunuz da kalıyor ve sürekli o yazınız okunmaya devam ediyor. Satış gerçekleştikçe de sizde kazancınızı alıyorsunuz.

    Yalnız şunu unutmayın…

    Herkes internetten para kazanmak ister ama birçoğu kazanamaz. Neden mi ? Kişi;

    •     Yanlış yol izler
    •     Bilinçsiz hareket eder    
    •     Neyi nasıl yapacağını bilmez. Deneme yanılma yaparak bir şeyler yapmaya çalışır baktı gördü ki elinde bir şey yok vazgeçer.
    •   Sabırlı ve düzenli bir çalışma örneği gösteremez.  
     
    Herkes blog yazarak para kazanmak ister ama kazanamaz. Neden mi ? Kişi;

    •   Daha Türkçe iki kelimeyi bir araya getiremez.  Makaleler yazmaya çalışır.
    •   Açıklayıcı yazılar yazamadığı için ziyaretçilerin aklında ki soru işaretlerini gideremez.
    •   Her ne kadar blog açmak kolay olsa da bir yerden sonra teknik konularda boğulur gider.
    •   Sürekli kopyala-yapıştır içerikler kullandığı için organik aramalarda hiçbir şekilde öne çıkamaz. 


    Son olarak şunu belirtmek isterim. Satış ortaklığı ile para kazanmak sağda solda bahsedilen ve kolay olduğu vurgulunan bir yöntem kesinlikle değildir. Hatta genelleme yapacak olursak internetten para kazanma kesinlikle o kadar kolay bir iş değildir. Bir çok  yerde okumuş olduğunuz ayda şu kadar para kazanmak, çok kolay kazanın vs gibi ibareler şişirilmiş ve insanların gözünü boyama adına yazılan yazılardır. Bu tür bilgilerden uzak durmanızı tavsiye ederim.


    İyi çalışmalar, bol kazançlar.

    E-Mail Aboneliği:
    *E-Mail adresinize gönderilecek maildeki onay linkine tıklamayı unutmayın*

    5 yorum :

    1. SELAMÜN ALEYKÜM BİR BLOK AÇACAK OLURSAK SADECE BİR ÜRÜN ÜZERİNE Mİ ACMAMIZ DAHA MANTIKLI YOKSA MESELA SAĞLIK ÜZERİNE ÜRÜNLERİN TANITILACAGI BIR BLOG MU AÇMAMIZ MI UYGUN OLUR YANİ HERHANGİ BİR KONDA BIRDEN FAZLA ÜRÜN TANITIMI VERİM AÇISINDAN UYGUN OLMAZ MI ? AÇTIĞIMIZ BLOGTA BİRDEN FAZLA ÜRÜN TANITIMI YAPMAMIZ NE KADAR VERİMLİ OLUR

      YanıtlaSil
    2. Merhaba;

      Öncelikle; açmış olduğunuz blogunuz için bir konu seçin(niş bir pazar olması daha iyi)
      Bu konu hakkında bilgilendirici özgün yazılar yazın.Seçmiş olduğunuz konuya görede ürün seçimi yapın.Tek bir ürüne odaklanmanız sizin için daha iyi olur.Sizin verdiğiniz konu üzerinden örneklendirecek olursak.
      Bir hastalık var ve buna a ilacı iyi geliyor.Ama aynı hastalığa b ilacı da iyi geliyor.Siz bir site de her ikisinide görseniz hangini alırdınız ? İşte ziyaretçinin bu gibi durumda kalıp farklı bir arayışa girmeden sizin sitenizden ürün almasını istiyorsanız.Farklılıkları ortaya koyun.Bir ürünü ön plana çıkarın ve diğeriyle karşılaştırma yaparak ele alın.Bu şekilde bir yol izlerseniz başarıyı yakalamanız daha çabuk olur.Anlayacağınız odağınızı fazla dağıtmadan hareket edin.

      'Odaklanma' ve 'Niş pazar seçimi' hakkında yazılarım olacak takip etmeye devam edebilirsiniz...

      İyi çalışmalar..

      YanıtlaSil
    3. Admin, insanları aydınlatığın için Allah razı olsun. Anketten para kazanma uğruna kaç insan mağdur oldu bilinmez

      YanıtlaSil
    4. Ellerinize sağlık bende yeni blog açtım ve böyle kazançları araştırıyordum yazınız ilgimi çekti ve okufum açıklayıcı olmuş

      YanıtlaSil
    5. Gerçekten çok açıklayıcı bir anlatım olmuş.
      Ve bu dolandırıcılık havuzunda boğulan çok olmuştur...
      Bende bir blog açtım fakat bilinçsizce. Onun için tekrar başka bir blog açacağım.
      Aydınlatmalarınız için teşekkür ediyor, sizinde başarılarınızın devamını diliyorum.!

      YanıtlaSil

    Yazı ile ilgili görüşlerinizi buradan.Farklı bir konuda bir sorunuz varsa iletişim bölümünden iletebilirsiniz.