0

Türkiye'de E-ticaret Sektörü Hızla Büyüyor

  • Son yıllarda E-ticaret hızla gelişmekte ve bir çok girişimci bu sektörde yerini almakta. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği(ETİD)  Türkiye’de online alışveriş rakamları ve istatistikleri çalışmasında e-ticaretin göstermiş olduğu bu gelişmeye değindi.

    Hazırlamış olduğu infografikte Türkiye’de ki e-ticaret hacminin 2015 yılında hedef olarak 62 Milyar TL’ye ulaşacağını tahmin ediyor. Bu rakam 2012'de belirtilenin 2 katı kadar. Bununla birlikte ortalama sepet tutarında da sürekli artış gözleniyor.

    İnternet üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerde en çok satılan ürünler erkekler de yüzde 39 ile elektronik ürünler olurken, kadınlar da yüzde 41 ile giyim ve aksesuar ürünleri olduğu gözleniyor.

    ETİD’in çeşitli raporlardan yararlanarak hazırladığı infografikte Türkiye’de ki  E-ticaret sektörüne dair farklı istatistiklere ve önemli rakamlara ulaşabilirsiniz.



    Günümüzde her 5 kişiden 1’nin internetten üzerinden alışveriş yaptığı ve ilerleyen zamanlarda bunun daha da artacağı  düşünülmekte.Bu yüzdenTürkiye’de ki e-ticaret sektörü girişimciler için büyük bir potansiyel taşımakla beraber en çok tercih edilen kazanç yolları arasında yer almakta..


    E-ticaret Sektöründe seninde yer alma zamanın gelmedi mi?



    Sizde e-ticaret sektöründe yerinizi almak ve kendinize ait bir e-ticaret sitesi açmak isterseniz benimde bu sektöre adım atmamda tercih ettiğim E-ticaretkiti ile yola çıkabilirsiniz.

    Başarı sizinle olsun.

    E-Mail Aboneliği:
    *E-Mail adresinize gönderilecek maildeki onay linkine tıklamayı unutmayın*

    0 Yorum “ Türkiye'de E-ticaret Sektörü Hızla Büyüyor ”

    Yorum Gönder

    Yazı ile ilgili görüşlerinizi buradan.Farklı bir konuda bir sorunuz varsa iletişim bölümünden iletebilirsiniz.