0

E-Ticaret Sitesi Açarken Dikkat Edilecek Hususlar

  •        Her girişimci, ticari sektörün geleceğinin internet olduğunu bilmektedir. Bu nedenle her geçen gün birçok farklı e-ticaret sitesi açılmakta ve projelerini hayata geçirmektedirler. Oysa eğer açılış aşamasında bâzı hususlara dikkat edilmezse kısa sürede siteden beklenen başarı elde edilememektedir. Bu gibi durumlarla karşı karşıya kalmamak adına e-ticaret sitesi açacaklar için birkaç temel püf noktasına dikkat etmelerini önermekteyiz.

    eticaret sitesi açmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken hususlar
    Öncelikle satacağınız ürünler ile alakalı bir isim belirlemeniz yararınıza olacaktır. Böylece internet kullanıcıları doğrudan web sitenize erişebilir ve alan adınızı unutmamış olurlar. Dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise e-ticaret sitesinin tasarımıdır. Sektör ile alakalı renkler kullanmaya özen göstermelisiniz. Örneğin bilişim sektörü ile ilgili ürün ya da hizmet satıyorsanız mavi ve tonlarını sitenizde tercih edebilirsiniz. Bir diğer dikkat etmeniz gereken unsur da, sitenizin barındığı sunucuda size ayrılan özellik limitleridir. Bilhassa trafik ve web alanına dikkat etmeli, ihtiyacınızın her zaman için yüzde elli kadar fazlası özellikleri haiz olmanız gerekmektedir. Böylece menfi durumlarla karşılaşmamız ve hizmetinizde herhangi bir aksaklık yaşanmamış olur.

    Dikkat etmeniz hususlarda önemli bir nokta da, ilgili satış işlemleri için yasal izinlerin alınmış olmasıdır. Yani faturalandıracağınız her ürünün vergisini ödemeniz gerekmektedir. Bu da, şirketleşmenizi gerektirmektedir. Vergiye tabii olmanız herhangi hukuki bir problemle karşılaşmamanız adına oldukça önemlidir.

    Kuruluş aşamasında müşterilerinize muhtelif ödeme yöntemleri sunmanıza da dikkat etmeniz gerekmektedir. Kredi kartı, havale, EFT ve PayPal gibi ödeme yöntemleri müşteri çeşitliliğini artırmaktadır. Sitenize sanal pos çözümü almak için de bankalara başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu süreç iki haftalık bir zaman dilimini kapsamaktadır. O yüzden başvurunuzu siteniz açmadan bir ay kadar önce yapmanız yararınıza olacaktır. Ayrıca sanal pos için uğraşmak istemiyorsanız, Payu gibi alternatif sanal pos çözümlerine de başvuru yapabilirsiniz. Böylece birçok bankanın sanal pos sistemini tek bir sistem ile toplayabilirsiniz. Payu gibi sistemlerin de yıllık belli bir ücrete tabiidir. E-ticaret sitesi kurmak isteyen girişimciler, temel olarak bu hususlara dikkat ederlerse nitelikli bir sektöre doğru giriş yapabilirler.

    Size birçok ödeme yöntemi sunacak(kredi kartı,havale,kapıda ödeme) sanal pos bulma gibi süreçlere hiç girmeden sizin için bunu temin edecek, site tasarımını dilediğiniz gibi değiştirebileceğiniz, sizin için tüm yasal prosedürleri halletmiş, depolama, faturalama ve kargolama işini kendisi yapan şirketlerde mevcut. Siz sadece site ismini belirliyor ve sitenizin reklamını yapıyorsunuz. Size bu konuda Eticaretkiti fazlasıyla yardımcı olacaktır. Üstelik her satıştan %30 komisyon alıyorsunuz. Daha ayrıntılı bilgi için Eticaretki.com adresini inceleyebilirsiniz.

    Ayrıca Eticaretkitine  888f110a kupon  kodu ile %10 indirimli sahip olabilirsiniz.

    Başarı sizinle olsun.

    E-Mail Aboneliği:
    *E-Mail adresinize gönderilecek maildeki onay linkine tıklamayı unutmayın*

    0 Yorum “ E-Ticaret Sitesi Açarken Dikkat Edilecek Hususlar ”

    Yorum Gönder

    Yazı ile ilgili görüşlerinizi buradan.Farklı bir konuda bir sorunuz varsa iletişim bölümünden iletebilirsiniz.