0

E-ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler

  •      Geleceğin parlak iş sahalarından biri olan e-ticaret sektörü, her geçen gün daha da büyümekte ve bu şekilde yeni girişimciler tarafından uygulanmaya başlanmaktadır. Ancak her girişimcinin başarılı olamadığı gerçeği de, bu işi tedbirli ve eksiksiz bir şekilde yapmanın zorunlu olduğunu göstermektedir. Bu bakımdan bu yazımda, bu konunun detaylarını irdeleyerek temel birkaç noktada sizi bilgilendirmeye çalışacağım.

    eticaret sitesi kurmak için ne  gerekli
    Bir e-ticaret sitesinin açılması için gerekli olan temel unsur, aynı normal web sitelerinde olduğu gibi bir host yani sunucu ve bir de alan adı (domain) yani isimdir.  Bu iki unsurun yanı sıra bir de e-ticaret yazılımı olması gerekmektedir. Bu yazılım, müşterilerinizin web siteniz üzerinden alışveriş yapmasına olanak kılan kodları bünyesinde barındırmaktadır. Yüksek bütçeler ile bu tür yazılımları yazdırabileceğiniz gibi aynı zamanda ücretsiz scriptleri de kullanabilirsiniz. Bittabi, bunu yanı sıra yıllık ödeme planları ile sunulan e-ticaret sistemleri de bulunmaktadır. Bu tür e-ticaret sistemlerini geliştiren birçok Türk yazılım şirketi bulunmaktadır. Teknik konuları tamamlandığınız takdirde, e-ticaret siteniz için birkaç temel ihtiyaç daha bulunmaktadır.

    Öncelikle satışını yaptığınız ürünlerle vergiye tabii olmanız gerekmektedir. Yani fatura kesme zorunluluğunuz, dolaylı olarak da şirketleşmeniz e-ticaret için elzem bir durumdur. Bu işlem, e-ticaretin hukuki boyutunu oluşturmaktadır. Müşterilerinize ödeme alternatifi sunabilmek içinse kredi kartları için sanal pos sistemlerini kullanmanız gerekmektedir. Sanal pos sistemleri, bankalar tarafından verilmektedir. İlgili başvuru evrakları ile bankanıza başvurmanız dâhilinde, ortalama 2 hafta içerisinde sanal pos sisteminiz tanımlanabilmektedir.

    Bir e-ticaret için gerekli olan temel unsurlar bunlardır. Fakat başarılı olmak ve rakiplerinizden daha iyi satış rakamları elde etmek için kurumsallaşmalı ve profesyonel bir kadro ile ticari faaliyetlerinizi sürdürmelisiniz. Bu bakımdan e-ticaret için herhangi bir sınır belirlenmemiştir. Müşterinize sunduğunuz ya da sunacağınız hizmetler ne kadar çoksa, tercih sebebiniz de buna bağlı olarak çoğalacaktır. Sürekli destek durumunda olmanız, kargo işlemlerinin süratliliği ve iade işlemlerinin titizlikle yapılması gibi konular, e-ticaret sektörünün başarı öğeleri arasında yer almaktadır. Siz de, temel olarak bu unsurlara dikkat etmeli ve e-ticarete o şekilde giriş yapmalısınız.

    Başarı sizinle olsun..

    E-Mail Aboneliği:
    *E-Mail adresinize gönderilecek maildeki onay linkine tıklamayı unutmayın*

    0 Yorum “ E-ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler ”

    Yorum Gönder

    Yazı ile ilgili görüşlerinizi buradan.Farklı bir konuda bir sorunuz varsa iletişim bölümünden iletebilirsiniz.