0

Bir Affliate Ağına Katılmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler


  • Bu yazımda sizlere bir affiliate ağlarına katılmadan önce dikkat etmeniz gerekenlere değineceğim. Gelin maddeler halinde dikkat etmemiz gereken konuları ele alalım.



    1- Dijital veya fiziksel ürün seçiminde kullanıcı yorumlarını göz önünde bulundurarak satışını yapacağınıza inandığınız ve satışından memnuniyet duyacağınız ürünün affiliate programlarında yer almasına dikkat edin.

    2-Seçmiş olduğunuz ürün blog/sitenizin içeriği ile alakalı olmalıdır. Yani eğer sizin blog/siteniz içerinde yemek tarifleri üzerine yazılar var ve siz giyim üzerine bir satış ortaklığı programına katılarak satış yapmayı beklemeniz doğru olmaz dimi ?

    3-Ürün seçiminde üçüncü  dikkat etmeniz gerekense, seçmiş olduğunuz ürünün size satışından getireceği komisyondur. Bu konu çalışma stratejilerinizi etkileyecek ve harcadığınız emeğin karşılığını almaya başlamanız açısından ilerleyen zamanlarda size motivasyon olarak geri dönecektir.


    "Komisyon ne kadar fazla olursa satışlarınızdan o doğrultuda fazla kazanabilirsiniz."


    4-Bir affiliate ağı seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken dördüncü kural ise nasıl ve ne kadar zaman sonra ödeme alacağınızdır. Bazı affiliate ağları ödemeyi belli bir satış yaptıktan sonra bazıları ise belirlemiş oldukları alt limite ulaşıldığında yapar. Bu konuyu  önceden  mutlaka netleştirin.

    5- Ürününü satacağınız site iyi satış yapıyor mu ? Yoksa sizden satışını yapamadığı bir ürünümü satmanızı bekliyor. Böyle bir durum söz konusu ise çok satış yapmayı düşünmeyin. Belki piyasa da keşfedilmemiş bir ürün olabilir ve siz bu ürünün satışından yüksek komisyonlar kazanabilirsiniz.Bunu da göz ardı etmemek gerek tabi. Yalnız zaten satışları iyi olan bir ürünü satmanız sizin için daha kolay ve garanti olacaktır.

    Unutmayın ki; Bir siteye binlerce ziyaretçi gönderiyor olabilirsiniz, fakat göndermiş olduğunuz site işini tam anlamıyla yapamıyorsa bu durum hem sizin işi iyi yapmanıza engel olacak hem de gayretinizin boşa gitmesine sebep olacaktır.

    6-İlk etapta tek ürün üzerinden çalışmaya başlasanız da ilerleyen zamanlar da satış ortağı olmayı düşündüğünüz ürün sayısının arttığını düşünecek olursak, çalışma stratejilerinizde tıklanma,hangi kampanyalarınızın daha başarılı olduğunu görmeniz açısından iyi bir affiliate takip alt yapısına sahip affiliate ağına katılmanız önemlidir.

    7-Ürününü satmaya karar verdiğiniz kişilerin size ne ölçüde destek vereceğine de dikkat edin. Kimi ürün sahipleri destek vermezken bazıları da gerek grafikler,resimler,detaylı ürün hakkında bilgiler vs. ile sizi yardımcı olmaya çalışırlar. Bilirler ki siz ne kadar satış yapar ve kazanç sağlarsanız onlarda bu doğrultuda kazanç sağlayacaklardır.

    8-  Satışlarınızı doğrudan etkileyecek en önemli unsurlardan biri de satış yapacağınız dil ve coğrafyadır. Örneğin Türkiye’de ki hedef kitleniz 80 milyonken,İngilizce içerikli bir ürün site ile hedef kitleniz de olan kişiler milyarları bulur.


    Size tavsiyem yabancı diliniz varsa clickbank satış ortaklığı ağına katılmanız.Clickbank üzerinden yapmış olduğunuz satışlardan kazancınız çok fazla olacaktır. Ayrıntılı bilgi için Clickbank ile ilgili olarak hazırlamış olduğum yazıyı inceleyebilirsiniz.


    Değinmiş olduğum bu konulara dikkat ederek seçmiş olduğunuz affiliate ağı ile çalışmaya başlamanız sizin adınıza faydalı olacaktır.Ayrıca affiliate ağlarını nasıl bulacağınıza yardımcı olması açısından “Satış Ortaklığı Sitelerini Nasıl Bulurum ?” başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

    Sizin başarınıza..

    E-Mail Aboneliği:
    *E-Mail adresinize gönderilecek maildeki onay linkine tıklamayı unutmayın*

    0 Yorum “ Bir Affliate Ağına Katılmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler ”

    Yorum Gönder

    Yazı ile ilgili görüşlerinizi buradan.Farklı bir konuda bir sorunuz varsa iletişim bölümünden iletebilirsiniz.