0

Dropshipping Nedir ve Nasıl Yapılır ?

  • Hızla büyüyen e-ticaret sektörü son zamanlarda bir çok girişimcinin kazanç elde etmek istediği  para kazanma yöntemlerinin başında gelmeye başladı. İşini online mecralarda devam ettirmek isteyen girişimcilerin çok oluşu, rekabeti de doğru orantılı olarak arttırdı. Bununla birlikte stok ve lojistik maliyetlerinin devamlılığı ve sürekli artması, depo teminatı ve elinde yeterli  stok bulunmayan e-ticaret şirketlerinin müşteri kaybetmesine yol açtı. 


    Elektronik ticaret biçimi olan dropshipping sistemi, lojistik ve stok problemine bir alternatif olarak ortaya çıkan bir iş modelidir. Stok tutmak yerine, gelen siparişleri ürün tedarikçisine yönlendirerek müşteriye gönderim işlemleri tedarikçi deposundan gerçekleştirilir. Yurt dışında sayısız başarı örnekleri olan bu iş modeli uzun zamandır kullanılmaktadır.


    Dropshipping sistemi sayesinde bir e-ticaret sürecinin külfetli olan lojiktik sürecini ortadan kaldırmak mümkün. Kargolama, fatura kesme, ürün iadeleri vb gibi süreçlerin ortadan kalkmasıyla birlikte zaman, sermaye ve iş gücü gibi kaynaklarınızı işin pazarlama, tanıtım, reklam vb konulara kaydırabilirsiniz. 

    Sermaye ihtiyacını en aza indiren, ürünleri tedarik etme sıkıntılarını ortadan kaldıran, stokların elde kalması riskleriyle uğraşma derdi olmadan ve kargolama, faturalama ürün iadeleri gibi süreçlerle ilgilenmenize gerek kalınmayan dropshipping sistemi özellikle e-ticarete yeni başlayıp internetten para kazanmak isteyenlerin değerlendirmesi gereken önemli bir seçenek.


    E-ticaret sektörüne ilk defa adım atıyorsanız, dropshipping sistemi ile kendinizi geliştirerek tecrübe kazanabilir ve geleceğe dair çalışmalarınıza alt yapı oluşturması açısından daha donanımlı hale gelebilirsiniz.


    Dropshipping nasıl yapabilirim ?


    İşin büyük bir çoğunluğunu tamamen tedarikçi firma yapıyor olsa da, ortaya çıkabilecek bir sorun da müşteriler tedarikçiyi değil de sizi muhatap olarak kabul edeceklerdir.

    Dropshipping sistemi işiniz kolaylaştırıyor olabilir lakin sürekliliği sağlamak adına tedarikçi seçiminde dikkat etmeniz ve tüm gerçekleşen bu süreçleri iyi tanıyan, güvenilir ve  tecrübeli bir firmayla çalışmanız çok kritik bir süreçtir. Bu hususta size benimde tercih ettiğim anahtar teslim dropshipping ve daha fazlasına sahip olabileceğiniz E-ticaret kiti’ni tavsiye ederim.

    E-ticaret kiti nedir ?



    İster dropshipping sistemi (80 000 ürün çeşiti ile) satışa hazır komple bir site sahibi olabilir, isterseniz kendi ürünlerinizin satışını yapabileceğiniz bir e-ticaret sistemine sahip olabilirsiniz.

    E-ticaret kitini satın aldığınızda, Gitti Gidiyor ve Sanal Pazar gibi büyük alışveriş sitelerine kendi sitenizde ki ürünleri ekleyerek aynı anda 3 farklı sanal dükkan sahibi olarak daha fazla kitleye ulaşabilirsiniz.


    Eticaret kiti
    Eticaret kiti



    İster bireysel girişimci olun, ister kobi


    E-ticaret kiti ; hem kobilerin, hem de  kendi e-ticaret sitesini açmak isteyen girişimcilere her türlü alt yapıyı sunuyor.Yani E-ticaret kiti bir drop shipping sisteminden çok daha fazlasını sunuyor.


    Günden güne büyüyen e-ticaret sektöründe bir yerden başlangıç yaparak size en iyi alt yapıyı sunan firma ile çalışmak ister ve daha ayrıntılı bilgi almak için lütfen tıklayın..
     
    E-Mail Aboneliği:
    *E-Mail adresinize gönderilecek maildeki onay linkine tıklamayı unutmayın*

    0 Yorum “ Dropshipping Nedir ve Nasıl Yapılır ? ”

    Yorum Gönder

    Yazı ile ilgili görüşlerinizi buradan.Farklı bir konuda bir sorunuz varsa iletişim bölümünden iletebilirsiniz.