0

Niş Pazar Bulma Stratejisi 1 ( Hobi ve Tutkularınız)

  • Bu yazımda bahsedeceğim strateji yeni niş pazarlar ve ürünler bulmak için çok iyi bir yöntem. Çünkü bu yöntem ile bulduğunuz niş pazar hakkında yapacağınız paylaşımlar sevdiğiniz bir işten konuşuyor olduğunuzdan dolayı daha zevkli olacaktır. Bu da bu alanda çok daha iyi fikirler üreteceğiniz anlamına gelir ki kazanç sağlama oranınız diğerlerine oranla daha hızlı olabilir.



    Şimdi bu yöntemde niş pazar bulmak için yapmamız gerekeni söylüyorum. Dikkatli dinleyin ve arkanıza yaslanın. Bir süre sevdiğiniz şeyleri düşünün, neleri yapmaktan hoşlanıyor,neler üzerinde konuşmaktan keyif alıyor olduğunuzu hatta hangi konular hakkında bilgili olduğunuzu düşünün.


    Arkanıza yaslanıp 10 dakika söylediklerimi düşündükten sonra yapmaktan zevk alacağınız ve sevdiğiniz diğer şeylerden aklınıza her gelen eylemi veya nesneyi bir kağıda veya bilgisayarınıza not alın. Yazmış olduklarınızın sayısını 20-30 civarına ulaştığında ve  kendinizle olan beyin fırtınanız sona erdiğinde, yazdığınız bu hobi veya tutkularınız ile ilgili ürünleri ya da bunları nasıl ürüne çevirebileceğinizi düşünün. Bir örnekle açıklamaya çalışayım. Varsayalım spor yapmayı çok seviyor ve fit bir vücuda sahip olmak için çalışıyorsunuz. Bu sizin için bir tutku haline geldi ve bu doğrultuda sürekli çalışmalar yapıyorsunuz. Performansı arttırmanız veya bu spor sürecinde karşılaşılacak durumlar ile alakalı veya  bu  süreçte işe yarayacak bir ürün hakkında yazılar yazabilirsiniz.


    Bir başka tutku veya hobilerinizden birsi de yemek yapmak olabilir. Ancak yemek yapmak geniş bir konu olduğu göz önünde bulundurulduğunda biraz daraltarak sadece tatlı türünde paylaşımlar yapabilirsiniz. Bu noktada yemek tariflerinin yer aldığı e-kitaplar veya bizzat kendi oluşturacağınız e-kitap  satışı ya da bu alanda ki ürün satışları yapabilirsiniz. Tamamen size kalmış…

    En başta dediğim gibi niş pazar bulma adına en zevkli yöntem budur.Bu doğrultuda niş pazarınızı bularak çalışmalarınızı başlatabilirsiniz.

    Başarı sizinle olsun..

    E-Mail Aboneliği:
    *E-Mail adresinize gönderilecek maildeki onay linkine tıklamayı unutmayın*

    0 Yorum “ Niş Pazar Bulma Stratejisi 1 ( Hobi ve Tutkularınız) ”

    Yorum Gönder

    Yazı ile ilgili görüşlerinizi buradan.Farklı bir konuda bir sorunuz varsa iletişim bölümünden iletebilirsiniz.