3

Niş Pazar Bulma Stratejisi 3 (Etrafınızda Bulunan Nesneler)


  • Şimdi bahsedeceğim yöntemde yapmanız gereken etrafınızda bulunan nesneleri inceleyerek onların farkına varmak ve bu nesnelerden nasıl faydalanabileceğinizi düşünmek. Bakacağınız yer olarak evinizi, bahçenizi, evinize yakın olan bir parkı,bakkal veya marketinizi anlayacağınız her hangi bir  yeri düşünebilirsiniz. Örneğin; en yakından evinizden başlayalım ve bulunduğunuz odada var olan bazı  nesneler üzerinden gidelim. Şuan bu yazıyı okurken bir yandan çayınızı yudumluyor olabilirsiniz. Çay...! Şuan  siz  bir tüketicisiniz ve çayın sadece tüketim kısmı ile ilgileniyorsunuz. Halbuki düşünüldüğünde çay ile yazılabilecek ve merak edilebilecek pek çok konu olabilir.


     Gelin neler olabilir beraber inceleyelim.


    • Çay nasıl yapıldı?
    • Farklı çay türleri var mı ?
    • Çay nasıl bu hale geldi?
    • Kilo kontrolü için kullanılabilecek çay türleri nelerdir?
    • Kilo kontrolü için önerilebilecek çaylar ?
    • En çok kullanılan form çayları?
    • Kısa sürede en iyi çay nasıl hazırlanır?
    • Çayın bu hale gelene kadar geçtiği evreler?
    • Çayın en çok yetiştiği yerler ?


    Gördüğünüz gibi şuan yaptığım kısa bir düşünce sonucu ortaya çıkan çay ile alakalı farklı konular. Buda bir çok niş pazar bulabileceğimizin bir göstergesi.. Saymış olduğum konuları kolayca çoğaltmamız mümkün. Asıl önemli olan işin püf noktası seçilen nesne ile en çok neler merak edilebilir ya da insanlar seçmiş olduğumuz nesne ile alakalı neleri bilmediklerini tahmin etmektir.


    Şimdi bulunduğunuz odada etrafa bir kez daha göz atın. Yukarıya bakarken avizeyi farkettiğinizi varsayalım. Avize...! Bu nesneyi de niş pazar bulmak adına kullanabilirsiniz. Avize ile neler bulabileceğimize bakalım;


    • En çok tercih edilen avize çeşitleri ?
    • Avizeyi temizlemek için kullanılacak yöntemler?
    • En kaliteli avize nasıl yapılır?
    • Eve göre avize seçimi nasıl yapılır?
    • En iyi avize nerede satılır?
    • Uygun fiyata avize bulabileceğim yerler?


    Gördüğünüz gibi ortaya yeni bir niş pazar daha çıktı. Bu tür konular ile ilgili yazacağınız yazılar ile pek çok kişiye ulaşabilirsiniz. Bu örneklerden yola çıkarak sizde kendinize etrafınızda ki nesnelerden yararlanarak yeni başlıklar oluşturun ve yeni niş pazarlar bularak neler satabileceğinizi düşünün. Bulduğunuz ürünleri de yazılarınıza entegre ederek yüksek sayıda geri dönüşler alarak satış gerçekleştirmeniz mümkün olacaktır.
    Belirtmiş olduğum yöntemlerin her hangi bir sınırı yoktur. Etrafınızda bulunan her yer size mükemmel niş pazarlar bulmanız konusunda yardımcı olacaktır.

    Başarı sizinle olsun..


    E-Mail Aboneliği:
    *E-Mail adresinize gönderilecek maildeki onay linkine tıklamayı unutmayın*

    3 yorum :

    1. Merhaba,

      Tamama sizin dediğinizi yaptık pek çok niş pazar dalı bulduk ancak bunları satmak için nasıl bir yol bulacağız örneğin xticaret'te avize hakkında en ufak bir ürün var mı veya diğer pek çok sağlayıcıda hatta yabancılarda bile yani kısaca gerçekten talep edilir şeyler satış ortaklığı kurulabilir formatta bulunmuyor veya ben bulamıyorum.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhaba;

        Satış ortaklığının istenilen noktaya gelememesinin yegane sebebi de satış ortaklığı platformlarında yer alan birbirine benzer ürünlerin olması. Ürün çeşitliliği bu konuda çok az.Bu konular üzerinde blogumun bir çok yazısında değindim. Araştırma yaptığınızda güzel bir niş pazar bulmanız ve bu pazar aracılığı ile araştırmalarınızı paylaşmanız sonucunda belli bir zaman sonra niş pazarınızla alakalı sponsorlar kapınızı çalacaktır. Ancak belli bir plan dahilinde bir süre sabırlı bir şekilde çalışmanız ve tohumları ekmeniz gerekiyor. Meyveleri yemeniz biraz uzun sürebilir. Bu ürünlerin yer aldığı platformlar xticaret,clicbank vs sınırlı değil sadece. Bir çok sitede de kendi ürünlerinin satış ortaklığına izin veriyor. Araştırmanız sonucunda bunları bulacağınızdan şüphem yok.

        İyi çalışmalar.

        Sil
    2. Bir sorum var aynı blog altında farklı başlıklarmi açmak gerekiyor yoksa ben secginenes1 2 3 diye yeni bloglar açmak zorunda kalıyorum yardımcı olabilir misin bloguma bakar misin nasıl ayarlayacagim

      YanıtlaSil

    Yazı ile ilgili görüşlerinizi buradan.Farklı bir konuda bir sorunuz varsa iletişim bölümünden iletebilirsiniz.