23

6 Adımda Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı) Nasıl Yapılır ?

  • Satış ortaklığı, internetten para kazanmak denildiğinde en çok karşılaştığımız ve getirisi en fazla olan sistemdir.Bu sistem hakkında yeterince bilgi sahibi olduğunuzda da düzenli ve planlı bir şekilde çalışarak,sabırlı olduğunuz taktirde istediğiniz kazanca ulaşabilmeniz mümkündür. Bu yazımda size adım adım satış ortaklığında başarıyı yakalamanız adına izleyeceğiniz yollardan bahsedeceğim.

    adım adım internetten para kazanma

    6 Adımda Satış Ortaklığı

    Her şeyden önce kısa yoldan zengin olmanız mümkün değil.Ayrıca hızlı ve çok para kazanacağım diye de hırs yapmayın sakın..İşi rayına oturtana kadar ,sabırlı ve düzenli çalışmanız şart.Bunu unutmayın..

    Bir de size dostane bir tavsiye; çevrenizden yaptığınız iş hakkında olumsuz tepkiler gelebilir böyle para kazanılmaz. Hiç o kadar para kazanılır mı?Öyle iş mi olurmuş? Şeklinde olumsuz ve şevkinizi kıracak tepkilere kulak asmayın.Şunu unutmayın 80’e 20 kuralı bu iş için de geçerlidir ve internetten kazanç sağlamak isteyerek yola çıkan her 100 kişiden 20’si başarılı olacak ve istediği yerlere gelecek,geriye kalan 80 kişi de deneyecek ama hiçbir zaman başlayamayacak ya da odaklanamayacak ve ya sürekli farklı yöntemler denemekten hiçbir şey yapamayacaklardır.




    İnternetten para kazanmak için altın kural odaklanmaktır. Yaptığınız işe odaklanır ve yapılması gerekenleri uygulamaya geçerseniz başarıyı yakalayabilirsiniz. Gerçek hayatta da böyle değil midir?


    Şuan merakınız giderek artıyor ve ayda bu kadar parayı nasıl kazanacağınıza dair sabırsızlanıyor olmalısınız. 

    Eğer hazırsanız çok güzel paralar kazanabileceğiniz satış ortaklığı sisteminin ayrıntılarına anlatmaya başlayalım.


    1.Adım
    Öncelikle Türkiye’nin önde gelen satış ortaklığı ağlarına üye olun.Atacağınız adımlar içinde en önemlisi budur. Çünkü bu siteler güvenilir ödeme alt yapısına sahipler ve bünyelerinde  komisyon oranları yüksek ürünler barındırıyorlar.

    Bu siteler;
    XTicaret : İlk Türkçe satış ortaklığı Ağı. Burada bir çok ürün bulabilirsiniz. Ödemeler düzenli bir şekilde yapılır ve  raporları anlık takip edebilme olanağınız var.İnternet pazarlamacılarının en çok tercih ettiği Satış ortaklığı ağı XTicaret’tir. Ancak satış ortaklığı ücretli olup bir defaya mahsus 20 TL ödemeniz gereklidir.

    Clickmerkez :Henüz  yeni olmasına rağmen hızla gelişmekte olan satış ortaklığı ağıdır.Üye olmak ücretsizdir. Bir sermayeniz yoksa sadece Clickmerkez’e üye olabilirsiniz.
    Clickmerkez’in yapısı XTicaret’e göre biraz karmaşık olsa da zamanla  alışacaksınız. 


    İlk etapta bu iki siteden birine üye olmanız yeterli olacaktır. Kendinizi geliştirdikçe farklı siteler üzerinde çalışmaya devam edebilirsiniz.
    Ben bu platformlar dışında herhangi bir konuda satış yapan bir ürün üzerinde çalışmak istiyorum diyorsanız bu yazım da anlatmış olduklarımı uygulayarak kendinize  uygun satış ortaklığı sitelerini bulabilirsiniz. 
    2.Adım
    Xticaret ve ya Clickmerkez’de bulunan ürünlerden kendinize satış ortağı olacağınız ürünü seçin. Satış ortağı olduğunuzda size özel bir takip kodu üretilecektir. Bu kod ile ürünün ana sayfasına yönlendirmeler yapacaksınız.

    3.Adım 
    Şimdi yapmanız gereken satış ortağı olduğunuz ürün hakkında bilgilendirici yazılar yazabilmeniz.
    Xticaret ve ya Clickmerkez’den seçtiğiniz bir ürün hakkında düzenli ,özgün  ve farklı yazılar yazacaksınız.





    Bu bölümde dikkat etmeniz gereken 2 husus var;

    1. Kesinlikle kopyala-yapıştır içerikten kaçının bu size yarardan çok zarar getirir.
    2. Yazılarınız özgün ve dikkat çekici olmalı.

    4.Adım 
    Kendinize bir web site kurmaya geldi sıra.İster ücretli bir site kurarsınız,ister ücretsiz bir blog açarak başlayabilirsiniz.Bu size kalmış.

    5.Adım 
    Blog ve ya ücretli bir site kurduğunuzu varsayalım. Seçmiş olduğunuz ürün ile alakalı hazırlamış olduğunuz yazıları blogunuza yükleyin ve yazıların içerisine seçmiş olduğunuz ürününün linkini serpiştirin.

    6. Adım 
    En can alıcı noktalardan birisi burası.Satış ortağı olduğunuz ürün hakkında yazacağınız makaleleri düzenli olarak  ücretsiz makale sitelerine gönderin. Bazıları;
    www.makalemarketi.com
    www.makalekafe.com
    www.yenimakale.com
    Her yazdığınız makalenin altına Blog adresinizin linkini ekleyerek sitenize yönlendirin.(bu site/blogunuza düzenli trafik sağlayacak ve ziyaratçileriniz artmaya başlayacaktır)

    İşte hepsi bu kadar!!

    KISACA ÖZETLEYELİM;

    1-)Satış ortaklığına aracı olan bir ağa üye oluyorsunuz  Xticaret veya Clickmerkez
    2-)Bu Sitelerden Satış ortağı olup hakkında bilgilendirici makaleler yazacağınız bir ürün buluyorsunuz. 
    3-)Ücretli bir site veya ücretsiz bir blog ediniyorsunuz. Bu arada site adınızın konunuzla alakalı olmasına dikkat edin.
    4-)Satış ortağı olduğunuz  ürün ile alakalı makaleler yazmaya başlıyorsunuz.
    5-) Yazdığınız makaleleri sitenize ekliyor ve Xticaret ve Clickmerkez’den almış olduğunuz takip kodunu yazınızın içerisine uygun yerlere yerleştiriyorsunuz.
    6-)Sitenize ziyaretçi çekmek için makale sitelerine hazırlamış olduğunuz yazıların sonunda kendi blog adresini ekliyorsunuz.

    Hepsini Yaptın.Sonra ne olacak?

    Sabırla bekleyeceksin.
    Satış ortağı olduğun ürün hakkında google da arama yapıp sitene gelen ve makale sitelerinde yazılarını okuyup ilgisini çektiğin tüketiciler,senin yönlendirmenle doğrudan ürün sayfasına gidecek ve ürünü aldıkları vakit sizde %30 ile %80 arasında değişen komisyonunuzu alacaksınız.



    Son olarak size yakın zamanda internetten para kazanmak için ne yapılması gerektiği ve bu sektörde bilmeniz gereken madalyonun diğer yüzüne değineceğim konular hakkında bir e-kitap dağıtacağım. Bu e-kitabı bitirdiğimde hemen haberdar olmak  ve yeni yazılarımızdan haberdar olmak için mail adresiniz ile Kazanç Mektebi takipçileri arasına katılabilirsiniz.

    Katılmak için lütfen tıklayın.

    E-Mail Aboneliği:
    *E-Mail adresinize gönderilecek maildeki onay linkine tıklamayı unutmayın*

    23 yorum :

    1. Adım adım satış ortaklığını çok güzel ele alan bir yazı olmuş.Emeğinize sağlık.

      YanıtlaSil
    2. site yada blok almamız şartmı

      YanıtlaSil
    3. Teşekkürler paylaşım için..

      YanıtlaSil
    4. Merhaba, çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler. Bende para kazanmayla ilgili satış ortaklığının iyi bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Herkese de tavsiye ederim.

      YanıtlaSil
    5. Hade hayırlısı başlıyorum:D

      YanıtlaSil
    6. her hangi bir site yada blog açmadan da satış yapmak mümkün mü yani satış linkini alıp reklam vermek gibi?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhaba;

        Bu konuda yazmış olduğum yazıyı incelerseniz ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz.

        www.kazancmektebi.blogspot.com.tr/2013/11/satis-ortakligi-yapmak-isteyenler-bir-websiteye-sahip-olmalimidir.html

        Sil
    7. Abi Ben 18 Yaşın altındayım bir sıkıntı olurmu

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Satış ortaklığı ile kazanç elde ettiğinde, bu platformlar 18 yaşını doldurmadığın için ödeme yapmazlar. Çünkü ödeme alabilmen için kimlik bilgileri ile banka bilgileri ister.

        Sil
    8. Yaız güzel olmuş. Emeğinize sağlık. Bende bu işe başlayacağım. Goomass almadan bu bilgilerle aynı miktarlarda kazanabilir miyim?

      YanıtlaSil
    9. Super bir yazı, emeğine sağlık.

      YanıtlaSil
    10. Sosyal medyayi kullanarakta yapabiliyo muyuz bunh

      YanıtlaSil
    11. Ben wordpresten ucretsiz site acmak istiyorum ama ing yok bi yerde tikaniyorum gunlerdir ugrasmama ragmen basida ki agridan baska bi sonuc alamadim bana yardim edermisiniz...

      YanıtlaSil
    12. Aklıma takılan bir şey oldu. Satış ortağı olduğunuz bir ürünün web sayfasında ürünün yeterince güzel tanıtılmadığını ve hatta sizin o ürün için tasarlamış olduğunuz web sayfasının ürünün kendi web sayfasından daha hit olduğunu varsayalım. Söz konusu ürünün kendi web sayfanız üzerinden direk bir link ile xticaret ya da clickmerkez ödeme sayfasına geçiş yaptırmak mümkün mü ? Yani biraz araştırdığınızda ürünlerin web sayfaları vasatın altında. Siz kendi web sayfanız üzerinden ürünü pazarlama konusunda başarılı olmuşken, müşteri ürünün kendi web sayfasına yönlendirildiğinde satın almaktan vazgeçiyor. Yani xticaret ya da diğer sayfalara ulaşamadan olay kopuyor. Kendi yakın çevremde bunu defalarca canlı bir şekilde gördüm. Cevabını bekliyorum. Teşekkür ederim.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Evet bunu yapmanız mümkün. Ancak tanıtım sitesinin vasat olduğu bir ürün üzerinde çalışma yapmak ürünün güvenirliliği konusunda şüphe uyandırıyor açıkçası

        Sil
    13. Urunun tanitimini yaptik ama ne yaptiysak urun satilmadi bunun bize maddi olarak bir zarari olurmu
      Ornegin ben xticaret e uye oldum bir urun hakkinda yazimi yazdim urun satmadi xticaret benden bir ceza bedeli istiyor mu

      YanıtlaSil
    14. İNTERNEThayatımızın bir çok alanına girdi ve hızla girmeye devam etmektedir. Gelişen ticaret sistemleri, internetten satış ortaklığı buluşu sayesinde rahat bir nefes almıştır.

      ucretsiz_uyeol

      İnternetin hayatımıza girmesi ile beraber bir çok davranış biçimimizde değişikliğe uğradı. Özellikle sosyal medyanın yoğun kullanılması ve sürekli artan trafiği ticaret ile uğraşanların dikkatini kısa sürede çekti. Tek sorun ürününü internetten nasıl satışını gerçekleştirecekti.

      İnternetten satış yapmak

      İnternetten satış yapmak fikrini kim buldu bilinmez ama günümüzde en çok tercih edilen pazar internettir. Kolay ve ekonomik alım satım ortamı, sürekli müşteri sayısını katla be kat artırmasınıda beraberinde getirdi.

      İnternet üzerinden para kazanmak

      İnternet ortamında ticaretin iyice yaygın ve bilinir hale gelmesi, internet üzerinden para kazanma araştırmalarını sıklaştırdı. Özellikle internetin cep telefonuna kadar girmesi, online alış veriş sitelerinin kurulması gibi yenilikler teknolojinin son 10 yıla damgasını vurdu.

      İnternetten satış nasıl yapılır

      İnternetten ürün pazarlama gibi zor yollardan geçildi ama hala ödemelerin nasıl olacağı meçhuldu. İnternetten satış nasıl yapılabilirdi?

      Yukarıdaki boşluk çok kısa sürede bankaların kredi kartı ile ödeme tekflifi ile giderilmeye çalışılsada boşluk devam ediyordu. Bu boşluklar PTT, kargo, kapıda ödeme ve havale gibi alternatiflere son yıllarda paypal gibi online para transfer web siteleride katıldı.

      İnternetten para kazanmanın yolları

      İnternetten en çok tercih edilen hiç şüphesiz ürün satış ortaklığıdır. Ayrıca anket doldurarak para kazanılırken son yıllarda reklam izlenerek, reklam tıklanarak ve dosya indirilerekte para kazanılması mümkün olmaktadır.

      Teknolji ile birlikte gelişimini devam ettiren internetten satış ortaklığı platformları geleceğimizin en büyük ticaret merkezleri olmaya devam edecek gibi duruyor. comyonet.net olarak sizler için internetten satış ortaklığı platformları
      http://comyonet.net/internetten-satis-ortakligi/

      YanıtlaSil
    15. Öncelikle merhabalar. Benim bir sorum olacaktı. Biz şimdi kart, kimlik bilgilerimizi falan veriyoruz ya. Güvenilir midir bu iş. Yani başımıza bir iş falan açılmasın. Para kazanalım derken evimize haciz gelmesin bir de. Özellikle de bu işi yapan arkadaşlarda cevap verirse sevinirim. Teşekkürler.

      YanıtlaSil
    16. Hocam gayet güzel yazmışsınız, satış ortaklığı hakkında meraklı olanlar için bilgilendirici bir yazı olmuş.

      YanıtlaSil

    Yazı ile ilgili görüşlerinizi buradan.Farklı bir konuda bir sorunuz varsa iletişim bölümünden iletebilirsiniz.