3

Blog Yazarlığı ve Satış Ortaklığı İle Online İşinizi Kurabilirsiniz


  • Günümüz şartlarında birçok insan mevcut işinin yanında bir miktarda olsa bütçesine katkıda bulunmak için ek işler yapıyor, yapmak istiyor. Her geçen gün hayatımızda daha büyük önem kazanan internet, ek gelir elde etmek isteyen kişilerin kazanç elde etmek için tercih ettikleri bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Hal böyle olunca araştırma içerisine giren kişiler internetin bilgi kirliliğinden kaynaklı birçok yanlış, pohpohlanarak anlatılan internetten para kazanma yöntemlerine aldanabiliyor.


    Bu yazımda çok kolaymış gibi gösterilen ve çok büyük meblağlar kazanabileceğinizi savunan ve sayısı her geçen gün artan sitelerin bahsetmiş olduğu blog yazarak para kazanmaktan ve  blog yazarak internetten para kazanmak isteyenlerin sık karşılaştıkları satış ortaklığı ile bağlantısına değineceğim.

    Blog yazarak para kazanmak mümkün mü ?

    Bunu daha önceki birçok yazımda dile getirmiştim. Evet. Blog yazarak para kazanmak mümkün. Hatta blog yazarak geçimini sağlayanlar dahi var  olduğu (bu konu da ki haberi okuyabilirsiniz )   göz ardı edilemeyecek bir gerçek. Yalnız  blog yazarak para kazanmak sanıldığı kadar kolay değil. 


    Blog yazarak nasıl para kazanabilirim ? 


    Bu konu üzerinde blog yazarak nasıl para kazanabilirim başlıklı yazımda bahsetmiştim. Ayrıntılı bilgi için oradaki yazımı okuyabilirsiniz.Bu yazımda daha çok satış ortaklığının blog kazançlarında etkisinden bahsedeceğim.

    Satış ortaklığının ne olduğundan uzun uzadıya bahsetmeme gerek yok sanırım. Çünkü daha önceki birçok yazımda satış ortaklığı hakkında bilgiler vermiştim. Kısaca, günümüzün en yeni pazarlama stratejisi diyebilirim.

    Yazımın başında da bahsettiğim gibi ek gelir elde etmek isteyenlerin ve internette bir şeyler yapmak isteyenlerin birçok kişinin yolu blog yazma ile kesişiyor ve blog yazarak para kazanmaya karar kıldıklarında çok cazip olarak gördüğü satış ortaklığı ile kazanç sağlama çabası içerisine girebiliyorlar. Blog yazarlığı ile kazanç sağlamak ve bunu satış ortaklığı ile yapmak isteyenlere birkaç tavsiyem olacak.

    Öncelikle şimdi söyleyeceklerime dikkat etmelisin yoksa seninde açmış olduğun blog çöp bloglar arasına katılabilir.


    • Blog açmadan önce amacını iyi belirlemelisin.
    • İlk etapta para kazanmaya kesinlikle odaklanmamalısın.
    • Hangi alanda yazacağın konusunda önceden karar vermeli ve ona göre bir plan oluşturmalısın.
    • Yayınlayacağın içerikler doyurucu bilgiler içersin ki sadık ziyaretçi kitlesi oluşturabilesin.
    • İmla kuralları, başlık  yazımı, türkçenin yanlış kullanımı, yazım denetleme  vs gibi konularında yetersizsen  vay haline, hiç başlama bu işe(ziyaretçiler bu kurallardan uzak olan yazıları okumayı pek sevmez. Bu durum sadık ziyaretçi kazanmanı doğrudan etkiler.)
    •  Kaliteli içerikler üretmelisin.
    • Araştırma yapmayı sevmeli ve farklı kaynaklardan beslenerek kendini sürekli geliştirmelisin.
    • Uzun soluklu başarı için, ilk etapta teknik konularda bilgi sahibi olmasanız da ilerleyen zamanlarda bu konu da bilgiler edinmelisiniz.
    • Aceleci olmadan hemen popüler olmayı beklememeli ve uzun vadeli düşünmelisin.
    • En önemlisi yazmak için hevesli olmalısın. Çünkü bundan sonra sürekli yazacak, yazacak yazacaksın…
    • Ve kalıcı bir gelir istiyorsan bu işi ciddiye almalısın. Çünkü kolaya kaçılacak bir sektör değil internet girişimciliği ve blog yazarlığı. Kendinizi geliştirerek benzerlerinizden sıyrılmalısınız.


    Vermiş olduğum tavsiyeler ışığında yerine getiremeyeceğiniz kısımlar varsa şimdi de hiç kendinizi boşa yormayın ,zamanınızı boşa harcamayın derim. Hatırı sayılır bir kazanç elde edemezsiniz. Altını çizerek söylüyorum. Bu şekilde internetten bir girişimde bulunmak istiyorsanız çalışmadan kazanma ve ya kolay yoldan para kazanma gibi bir durum söz konusu değildir.Bunu unutmayın Bir emek sarf etmeniz gerekli ve çalışmalısınız.

    Aklınızdan sakın çıkarmayın !  Emek Olmadan Ekmek olmaz. Ne kadar emek o kadar köfte ;)

    Blog yazmaya başlamadan dikkat etmeniz gereken konulara kısaca değinmeye çalıştım. Bununla birlikte satış ortaklığı sistemini blog yazarlığı ile nasıl bağdaştırdığımıza gelelim.


    Blogunuzdan satış ortaklığı ile kazanç elde etmeyi tarlaya tohum ekip onun filizlenip ürün vermesine benzetebiliriz. Bir nevi çiftçi yöntemi.
    Tohum ekimini yaptıktan sonra sulamasını, çapalamasını, gübrelemesini vs gibi bir çok işçilik gerektiren yolu geçtikten sonra filizlenen tohum ürün vermeye başlar. Siz bakımını yapmaya devam ettiğiniz sürece de ürün vermeye devam eder.
    İşte bu şekilde sizde blogunuzu açarsınız. İçerikler üretmeye başlarsınız. Blogunuzun bakımını yaparsınız. Güncel tutarsınız ve artık bir süre sonra kazanç sağlamaya başlayabilirsiniz.

    Satış ortaklığı ile kazanç sağlamaya başlamak  ve online işinizi kurmak için izlenecek adımlar 


    • Niş pazarınızı seçin
    • Tanıtım çalışmalarınızı nasıl yapacağınızı netleştirin
    • Hangi yöntemi kullanarak kazanç sağlamaya başlayacaksınız onu belirleyin. Avcı yöntemi?  Çiftçi Yöntemi?
    • Satış ortaklığı kavramı tam anlamıyla öğrenin(bu konudaki yazılarımı okuyarak satış ortaklığı ile geniş çaplı bilgiye ulaşabilirsiniz.)
    • Niş Pazar seçimizi yaptığınıza göre bir web site/blog açın.
    • Web/site blog açamadan önce isim konusunda karar kılın ve seçtiğiniz niş alana göre isim tercihi yapın.
    • Seçmiş olduğunuz konu hakkında makaleler yazmaya başlayın.
    • Web site/ blogunuzu sürekli güncel tutun ve faydalı içerikler üretmeye devam edin.


    Ayrca satış ortaklığı ile bir web site blog sahibi olmadan da kazanç sağlayabilirsiniz. Bu konu da yazmış olduğum makaleyi inceleyerek bilgi alabilirsiniz.


    Başarı sizinle olsun.

    E-Mail Aboneliği:
    *E-Mail adresinize gönderilecek maildeki onay linkine tıklamayı unutmayın*

    3 yorum :

    1. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş, teşekkürler..

      Bizimde online bir satış sitemiz ve bloğumuz mevcut.. Hatta şu anda bloğumuzda bir yılbaşı çekişilimiz var, bekleriz :)

      Destek olursanız çok seviniriz..

      www.teknobip.com

      https://teknobip.wordpress.com/2014/12/16/www-teknobip-comdan-yilbasi-cekilisi/

      YanıtlaSil
    2. Yazınız için teşekkürler. Açıklayıcı ve sade bir yazı olmuş. Bir blog açıp yönetecek vaktim yok açıkçası. Ama öğrenciliğimden beri denemeler yazıyorum. Peki yazılarımdan nasıl para kazanabilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhaba,

        Bu konu hakkında bloğumu ayrıntılı incelerseniz istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca buradaki yazım >> http://kazancmektebi.blogspot.com/2013/12/bloglar-para-kazandirir-mi.html sorunuza açıklık getirecektir.

        Sil

    Yazı ile ilgili görüşlerinizi buradan.Farklı bir konuda bir sorunuz varsa iletişim bölümünden iletebilirsiniz.